Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

USTAVNI SUD: Usvojena ustavna žalba u predmetu Už-III br. 6/16

Ustavni sud Crne Gore na sjednici od 29. novembra 2017. godine, većinom glasova, usvojio je ustavnu žalbu u predmetu Už-III br. 6/16, podnosioca Tufika Softića, i utvrdio da je podnosiocu, zbog nedjelotvorne istrage u predmetima Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama i Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, povrijeđeno pravo iz člana 2 Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORU ODBORNIKA I POSLANIKA: Radna grupa za primjenu preporuka iz Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR utvrdila Nacrt zakona

Radna grupa za primjenu preporuka iz Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR na održanoj 14. sjednici utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Više

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Od legalizacije najmanje 40 miliona

Ministar turizma i prostornog planiranja Pavle Radulović, ukazao je da se u narednoj godini očekuje 40 miliona eura prihoda od legalizacije divljih objekata, ukoliko opštine budu radile svoj dio posla.

Više

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U POSTUPKU PRIPREME PREDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POSREDOVANJU

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), Ministarstvo pravde, upućuje javni poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim

Više