Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 1. juna 2017. godine Deveta sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Deveta sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja održaće se u četvrtak, 1. juna 2017. godine, sa početkom u 11.00 sati.

Više

ZAKON O PREKRŠAJIMA: Ustavni sud ukinuo je odredbe Zakona na osnovu kojih je do sada MUP moglo da zadržava izdavanje saobraćajnih dozvola i drugih dokumenata dok građani ne plate saobraćajne kazne

Ustavni sud ukinuo je odredbe Zakona o prekršajima ("Sl. list CG", br. 1/2011, 6/2011 - ispr., 39/2011 i 32/2014) na osnovu kojih je do sada Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) moglo da zadržava izdavanje saobraćajnih dozvola i drugih dokumenata dok građani ne plate saobraćajne kazne.

Više

PREDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O ADMINISTRATIVNIM TAKSAMA: Predlaže se da djeca i mladi do navršene 21. godine života ne plaćaju taksu od 25 eura prilikom vađenja pasoša, već samo troškove obrasca od 15 eura

Poslanici vladajuće koalicije prihvatili su inicijativu Udruženja roditelji i predsjedniku parlamenta Ivanu Brajoviću uputili Predlog zakona o dopuni Zakona o administrativnim taksama kojim traže da djeca i mladi do navršene 21. godine života ne plaćaju taksu od 25 eura prilikom vađenja pasoša.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Korisnici kredita koji su vezani za euribor i libor, koji je sada negativan, trebalo bi da se pripreme za narednu i 2019. godinu kada se može očekivati blagi rast tih referentnih kamatnih stopa

Korisnici blizu 478 miliona eura kredita koji su vezani za euribor i libor, koji je sada negativan, trebalo bi da se pripreme za narednu i 2019. godinu kada se može očekivati blagi rast tih referentnih kamatnih stopa, saopštili su predstavnici Centralne banke (CBCG).

Više