Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Podnijeta inicijativa za ocjenu ustavnosti odredaba Zakona o dječjoj i socijalnoj zaštiti, kojima je predviđeno smanjenje naknada za majke sa troje ili više djece

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) podnijela je 30. januara 2017. godine Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti odredaba Zakona o dječjoj i socijalnoj zaštiti ("Sl. list CG", br. 27/2013, 1/2015, 42/2015, 47/2015, 56/2016, 66/2016 i 1/2017) kojima je predviđeno smanjenje naknada za majke sa troje ili više djece.

Više

VLADA CG: Predloženi članovi odborâ direktora Montenegro Airlinesa i EPCG

Vlada Crne Gore je, u ponedjeljak, 30. januara 2017. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade u skladu s članom 10 Uredbe o Vladi Crne Gore ("Sl. list CG", br. 80/2008) predložila članove odborâ direktora Elektroprivrede Crne Gore i Montenegro Airlinesa.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA CRNE GORE: Nacrtom zakona je predviđeno da se krivičnim djelom smatra ukazivanje na propuste u radu tužilaštva i pak sumnja da su pojedinci u pravosuđu u sprezi ili pod kontrolom kriminalnih organizacija, za koje je propisana i kazna i do godinu dana zatvora. Mreža za afirmaciju nevladinog sektora navodi da je takva odredba suprotna evropskim standardima

Crnogorska Vlada nastoji da predloženim Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore, po svaku cijenu zaštiti pravosuđe od osnovane kritike zbog više nego nezadovoljavajućih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, smatraju u Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Više

ZAKON O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Tokom 2016. godine podnijete 92 prekršajne prijave protiv roditelja koji su odbili vakcinaciju djece, prema kalendaru vakcinacije

Tokom 2016. godine podnijete su 92 prekršajne prijave protiv roditelja koji su odbili vakcinaciju djece, prema kalendaru vakcinacije, što je tri puta više nego godinu ranije, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Više

FREEDOM HOUSE: Crna Gora označena kao polu-slobodna zemalja

Crna Gora je među deset država u Evropi koje, po mišljenu organizacije "Freedom House" nisu slobodne. U ovom ne tako popularnom društvu su pretežno i naše komšije i neke zemlje sa istoka kontinenta.

Više