Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O TURIZMU I UGOSTITELJSTVU: Predviđena je mogućnost da turističke agencije zadrže avans – depozit uplaćen od strane klijenata za sva putovanja koja su bila zakazana u periodu od 1. marta 2020. godine a koja su otkazana zbog globalne pandemije

29.05.2020.


U sklopu mjera za ublažavanje negativnih posledica uzrokovanih pandemijom COVID-19 na privrednu djelatnost Crne Gore, Vlada je utvrdila Predlog zakona o dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu. Ocijenjeno je neophodnim da se drugačije uredi pružanje usluga turističkih agencija koje su u potpunosti zaustavljene za vrijeme trajanja pandemije, kako bi se sa finansijskog aspekta stvorili uslovi za što brži nastavak njihovih privrednih aktivnosti.

Predloženim dopunama Zakona predviđena je mogućnost da turističke agencije zadrže avans – depozit uplaćen od strane klijenata za sva putovanja koja su bila zakazana u periodu od 1. marta 2020. godine a koja su otkazana zbog globalne pandemije.

Turistički vaučer bi predstavljao garanciju da putnik može da izabere novi datum putovanja za isti ili neki drugi aranžman. Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu u značajnoj mjeri bi se pomoglo turističkim agencijama sa aspekta održavanja likvidnosti i ublažavanje negativnih efekata pandemije bolesti COVID-19, a s druge strane, stvorili bi se uslovi da se otkazana putovanja ipak realizuju u drugom terminu.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 25.05.2020.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija