Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SUDOVI NASTAVLJAJU REDOVAN RAD KRAJEM MAJA 2020. GODINE

27.04.2020.


Crnogorski sudovi nastaviće redovan rad 25. maja, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), saopštila je rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću Vrhovnog suda, Ratka Pavlović.

Pavlović je ukazala da se redovno održavaju sjednice vijeća i nastavlja rad u predmetima hitne prirode.

Kako je rekla, rad od kuće se može nastaviti, ukoliko proces rada to dozvoljava.

"U svim sudovima rad se nastavlja na radnom mjestu, u punom obimu procesa rada, počev od 25. maja", ukazala je Pavlović.

Ona je rekla da će sudovi nastaviti da primaju pismena koja su upućena putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte, a mjera obustave rada sa strankama u pisarnici ostaje na snazi, do dalje odluke.

"U prostorijama suda potrebno je održavati fizičku distancu od najmanje dva metra između osoba i nastaviti sa sprovođenjem higijenskih i sigurnosnih mjera (održavanje lične higijene i radnih prostorija, kao i upotreba zaštitnih maski i rukavica)", ukazala je Pavlović.

Kako je navela, to se odnosi i na stranke koje prilikom ulaska u zgradu suda moraju da dezinfikuju ruke i stave zaštitnu masku i rukavice, a ukoliko ih nemaju, sredstva će obezbijediti sud.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica ukazala je da je uvjerena da su mjere, na osnovu kojih je u prethodnom periodu uveden poseban režim rada u svim sudovima, bile djelotvorne.

Ona je navela da nije bio zabilježen nijedan slučaj obolijevanja od koronavirusa na radnom mjestu u sudu.

Medenica je pozvala predsjednike sudova da, kako bi se taj trend održao, ublaženim mjerama svi pristupe odgovorno i savjesno, poštujući i dalje sve mjere koje se sprovode u cilju sprječavanja širenja pandemije Kovid-19.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 23.04.2020.


Naslov: Redakcija