Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREVOZ LICA U SLUŽBENE SVRHE

25.03.2020.


Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa DAJE SLEDEĆE UPUTSTVO, a vezano za tumačenje Naredbe:

"zabrana prevoza više od dva punoljetna lica u putničkom motornom vozilu u isto vrijeme, osim ako se prevoze članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

            • Ova zabrana ne odnosi se na vozila pravnih lica kojima se vrši prevoz zaposlenih, vozila predstavnika medija i vozila koja se koriste za potrebe hitnih interventnih službi (zdravstvo, policija, vojska, vatrogasne službe i sl.)"

            • Ukoliko vaša firma raspolaže službenim automobilima koji se koriste za svrhu vaše kompanije, njima je moguće vršiti prevoz vaših zaposlenih i to u većem broju od 2 putnika po automobilu.

            • Ukoliko ne raspoložete službenim vozilom, već samo privatnim, onda vaša kompanija mora izdati putni nalog ili slični dokument kojim će se obrazložiti svrha korišćenja privatnog vozila u službene svrhe.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 23.03.2020.


Naslov: Redakcija