Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČELA NASTAVA NA DALJINU ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

24.03.2020.


Učesnici osnovnih i srednjih škola od 23. marta 2020. godine počeli su učenje na daljinu, nakon što im je omogućeno da nastavu prate na televizijskim kanalima, Jutjubu #UčiDoma i internet stranici ucidoma.me.

Predstavljajući koncept #UčiDoma, ministar prosvjete Damir Šehović ukazao je da nije vrijeme za paniku, nego za odgovornost i da je ponosan na ono što su za nedjelju dana uspjeli da postignu.

"Ne zbog toga što će to biti savršeno – jer neće, niti za tako kratko vrijeme može biti. Ali definitivno jeste najbolje što se moglo. Nijedna država regiona nije za samo nedjelju dana ovo uspjela. Mi jesmo", istakao je ministar.

Nastava podrazumijeva emitovanje video-snimaka iz 14 predmeta a podijeljena je po razredima, pa će učesnici od prvog do petog razreda osnovne škole imati predavanja na kanalu UčiDoma (RTCG2), oni od šestog do devetog na UčiDoma 1 (MNE Sport 1), a svi razredi srednje na UčiDoma 2 (MNE Sport 2).

Vrijeme nastave podijeljeno je zavisno od razreda. Svaki od njih ima između sat i sat i po predavanja dnevno.

"Za svega tri dana smo snimili čak nešto preko 300 video-snimaka predavanja koja je održalo oko 100 nastavnika", ukazao je Šehović.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Miloš Rudović, 23.03.2020.


Naslov: Redakcija