Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PODRŠKA PRIVREDI ZA VRIJEME TRAJANJA MJERA ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KORONA VIRUSA

24.03.2020.


Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je formiralo Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja korona virusa, čiji je cilj neprestana komunikacija sa predstavnicima privrede u cilju njihovog funkcionisanja u novonastalim okolnostima. Zadatak je definisanje i tumačenje otvorenih pitanja koja su pristigla od strane velikog broja privrednika nakon usvajanja Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, kao i stalna komunikacija sa privredom u cilju što boljeg funkcionisanja usljed nepredviđenih okolnosti izazvanih novim korona virusom.

Operativni štab je dao sledeća tumačenja/pojašnjenja Naredbi:

1. Svi objekti koji vrše prodaju roba potrebnih u različitim fazama gradnje, po Naredbi mogu da vrše prodaju.

2. Prodaja svih roba potrebnih za vršenje usluga dozvoljenih Naredbom dozvoljena je putem narudžbe internetom ili telefonom, uz dostavu kupcima.

3. Dozvoljen je rad kompanijama koje vrše usluge koje nisu zabranjene Naredbom, kao npr. auto-servis, stolarske radionice, vulkanizeri, obućari i fotokopirnice, dok Institut za javno zdravlje ne preporuči drugačije.

4. Tumačenjem Naredbe od 19.03.2020. godine u dijelu koji se tiče ograničavanja prevoza više od dvije osobe u jednom vozilu izuzet je organizovani prevoz zaposlenih­-radnika i ista se odnosi samo na privatna vozila.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 21.03.2020.


Naslov: Redakcija