Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKE O USTUPANJU OBJEKATA ZA SPROVOĐENJE MJERA KARANTINA U IGALU, SUTOMORU, NIKŠIĆU I ROŽAJAMA: Objekti se ustupaju Ministarstvu zdravlja na privremeno upravljanje i korišćenje, bez naknade. Vojska Crne Gore je zadužena da unutar i oko objekata obezbijedi fizičku zaštitu 24 sata

24.03.2020.


Vlada Crne Gore je donijela Odluku da se objekti Instituta "Simo Milošević" i Faza i Soliter u Igalu, Dom solidarnosti – trening centar Crvenog krsta Crne Gore Sutomore ustupe za sprovođenje mjera karantina.

Takođe, Vlada je bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi, donijela i Odluku da se objekti "Mali hotel Vučje" Nikšić i hotel "WAHELS" Rožaje ustupe za sprovođenje mjera karantina.

Objekti se ustupaju Ministarstvu zdravlja na privremeno upravljanje i korišćenje, bez naknade.

Vojska Crne Gore je zadužena da unutar i oko objekata obezbijedi fizičku zaštitu 24 sata.

Vlada je donijela i zaključke kojima se Uprava za imovinu zadužuje da obezbijedi lica za održavanje higijene i izvrši nabavku sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i opreme za potrebe ovih objekata i lica koja će u njima boraviti. Takođe, Uprava je zadužena da obezbijedi ketering usluge za potrebe lica koja će biti smještena u objektima.

Institut za javno zdravlje zadužen je da obezbijedi odgovarajuću obuku svih lica koja održavaju higijenu u ovim objektima


IZVOR: Vebsajt Vlade, 20.03.2020.


Naslov: Redakcija