Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRODUŽEN ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SUBVENCIJE APRILSKIH I MAJSKIH ZARADA

20.05.2020.


Vlada je do 31. maja odnosno 30. juna produžila rok za podnošenje zahtjeva za subvencije aprilskih, odnosno majskih zarada.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da su do tada produženi i rokovi za podnošenje prigovora.

"Kako bi svim preduzećima i preduzetnicima pružili dovoljno vremena da se prijave za korišćenje subvencija, Vlada je na sjednici u četvrtak produžila rokove za podnošenje zahtjeva i prigovora, do 31. maja za subvencije aprilskih zarada, odnosno do 30. juna za majske", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz Ministarstva su dodali i da će djelatnosti vezane za opštu i specijalističku medicinsku praksu, bolnice i ostalu zdravstvenu zaštitu, moći da apliciraju za subvencije od 50 odsto neto minimalne zarade i 50 odsto iznosa poreza i doprinosa na minimalnu zaradu.

Zahtjev za subvencije do sada je podnijelo preko deset hiljada preduzeća i preduzetnika.

Program za podnošenje zahtjeva za subvencije otvoren je 1. maja na portalu Poreske uprave (PU), na adresi https://eprijava.tax.gov.me, za sva preduzeća i preduzetnike sa digitalnim sertifikatom.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 15.05.2020.


Naslov: Redakcija