Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DO 15. APRILA 2020. GODINE PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU POREZA NA DOBIT I FINANSIJSKE ISKAZE

19.03.2020.


Rok za podnošenje finansijskih iskaza i godišnjih prijava poreza na dobit za 2019. godinu koji ističe 31. marta biće produžen 15 dana, te će se blagovremeno podnijetim smatrati dokumenti dostavljeni do 15. aprila, saopšteno je iz Poreske uprave.

Poreska uprava prilagodila je rad shodno preporukama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Zamolili su građane da maksimalno koriste ostale dostupne kanale za komunikaciju s Poreskom upravom – telefonski kontakt, elektronsku poštu i elektronske servise.

"Rad sa strankama u područnim jedinicama i Centralnom registru privrednih subjekata i dalje je omogućen u terminu od 9 do 11 časova, uz mjere bezbjednosti osigurane shodno navedenoj instrukciji nadležnih državnih organa", navodi se u saopštenju.

"Ova odluka donijeta je bez obzira na činjenicu da Poreska uprava ima elektronski servis za dostavu finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit, a na osnovu inicijative Instituta certifikovanih računovođa koji je Poresku upravu upoznao da će shodno naredbi Ministarstva zdravlja značajan broj lica zaposlenih u djelatnosti računovodstva i knjigovodstva koristiti pravo na odsustvo kao roditelj/staratelj, usvojilac ili samohrani roditelj djeteta koje nije starije od 11 godina, zbog čega će proces pripreme dokumenata u narednim danima biti usporen", objašnjeno je u saopštenju PU.

Podsjećaju da se podnošenje finansijskih iskaza i prijava poreza na dobit u skladu sa zakonskim odredbama vrši isključivo elektronskim putem, a sva stručna i tehnička podrška prilikom upotrebe elektronskih servisa dostupna je u Odsjeku za elektronske prijave putem: e-mail adrese eprijava@tax.gov.me ili putem telefona: 020 448 – 223, 020 658 084, 067 618 603 i 020 448 - 158.

"Treba naglasiti da su poslovne banke rad sa strankama prilagodile preporukama Instituta za javno zdravlje, te su obezbijeđeni preduslovi za nesmetano vršenje transakcija, odnosno izmirenje obaveze po osnovu poreza na dobit u zakonskom roku", navodi se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 17.03.2020.


Naslov: Redakcija