Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PORESKA UPRAVA: PDV prijave dostaviti elektronski ili poštom

15.03.2020.


Poreska uprava pozvala je poreske obveznike da u najvećoj mogućoj mjeri koriste elektronske servise za podnošenje poreskih prijava, a naročito mjesečne PDV prijave, za čiju dostavu rok ističe 16. marta.

Kako navode iz PU, na te mjere su se odlučili imajući u vidu naredbu Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja korona virusa.

"Stručnu i tehničku podršku prilikom upotrebe servisa možete dobiti u Odsjeku za elektronske prijave putem: e-mail adrese eprijava@tax.gov.me ili putem telefona: 020 448 - 223, 020 658 084, 067 618 603 i 020 448 - 158. Poreski obveznici koji ne posjeduju digitalni certifikat neophodan za korišćenje elektronskih servisa, PDV prijavu mogu dostaviti putem pošte", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, imajući u vidu da su poslovne banke rad sa strankama prilagodile preporukama Instituta za javno zdravlje, to su obezbijeđeni preduslovi za nesmetano vršenje transakcija, odnosno izmirenje dospjelih poreskih obaveza u zakonskom roku.

"Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, a u cilju zaštite bezbijednosti građana, Poreska uprava će od ponedjeljka, 16. marta 2020. godine svoj rad prilagoditi shodno naredbi Ministarstva zdravlja, te preporukama Instituta za javno zdravlje i Koordinacionog tijela za zarazne bolesti, o čemu će poreski obveznici biti blagovremeno informisani", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 14.03.2020.


Naslov: Redakcija