Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

INVESTICIONO RAZVOJNI FOND: Veliko interesovanje za kredite za ublažavanje ekonomskih posljedica od korona virusa

15.04.2020.


Nova kreditna linija Investiciono razvojnog fonda za ublažavanje ekonomskih posljedica od korona virusa za sada je "teška" 120 miliona eura.

Za dobijanje kredita iz ove linije do sada je stigla 531 prijava, a broj se i bukvalno iz sata u sat povećava, ukazao je dr Zoran Vukčević, predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda.

"Krediti se odobravaju po ubrzanoj proceduri, samim tim što se odluke donose gotovo na dnevnom nivou. Radimo i vikendom i obrađujemo zahtjeve", poručio je Vukčević.

Krediti su do tri miliona eura, kamatna stopa je 1,5 odsto, bez naknade za obradu, a grejs period je do dvije godine.

"Za sada je za ovu namjenu planirano 120 miliona eura. IRF intenzivno pregovara sa svojim međunarodnim partnerima da bi obezbijedio što više novca, kako bi se pripremili za period nakon prestanka pandemije kada će biti potrebno realizovati i neki sanacioni i razvojni program", kaže Vukčević.

On ističe i da je veoma teško obezbijediti sredstva u trenutku kada su svi u svijetu teškoj poziciji.

"Prioritet za dobijanje kredita su sektori koji vode računa o snabdijevanju građana najnužnijim proizvodima. Potom slijede preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja su direktno ugrožena - ugostitelji, zanatlije, taksisti, mali auto-prevoznici, mali butici, frizeri, privatni dječji vrtići, male trgovine i drugi preduzetnici koji su morali da zatvore svoje objekte", naveo je Vukčević.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 13.04.2020.


Naslov: Redakcija