Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILA O FINANSIJSKIM KOMPENZACIJAMA U SLUČAJU NIŽEG STEPENA KVALITETA ELEKTRIČNE ENERGIJE: Primljeno 50 prigovora, riješeno četiri

10.04.2020.


Elektroprivreda (EPCG) je od početka primjene pravila o finansijskim kompenzacijama, koje u slučaju nižeg stepena kvaliteta električne energije sljeduju potrošače, primila 50 prigovora, saopšteno je u državnoj energetskoj kompaniji.

Od toga je, od 8. avgusta do danas, 47 prigovora upućeno CEDIS-u, dok su se tri žalbe odnosile na EPCG.

"Do sada su četiri prigovora riješena u korist kupaca i za njih su utvrđene finansijske kompenzacije u iznosu od 20 eura, s tim da su do sada isplaćene tri u ukupnom iznosu od 60 eura. Četvrta će biti isplaćena nakon okončanja žalbenog postupka koji je kupac pokrenuo kod drugostepenog organa", ukazali su u EPCG.

Kada je riječ o Call centru EPCG, građane najviše interesuju informacije u vezi sa iznosima računa.

"Oko 60 odsto poziva koje preuzimaju operateri odnose se na iznos računa, a najiskorišćenija grana u IVR-u (govorni automat) je upravo u vezi sa računom. Značajno je interesovanje kupaca u vezi sa aktivacijom servisa, kao što je "Elektronski račun" primanje računa putem mejla, zatim za "Zlatni tim", kao i za planirana isključenja napajanja, koja realizuje CEDIS", naveli su u EPCG.

Prema njihovim podacima, prošle godine su primili oko 328.000 poziva u Call centru, od čega je više od 54.000 preusmjereno operaterima.

"U prva dva mjeseca ove godine ukupno je bilo 57.158 poziva, oko 8.500 poziva su odradili operateri, a ostali pozivi su u okviru govornog automata", precizirali su u kompaniji.

Oni poručuju da je osnovni cilj EPCG, dok traje opasnost od širenja korona virusa, kontinuirano i sigurno napajanje električnom energijom.

U kompaniji ističu i da je snabdijevanje svih kupaca stabilno.

"Proces rada teče normalnim tokom, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje i svih instanci Vlade Crne Gore. Uveden je preporučeni režim rada na šalterima, pa u prostoru mogu biti najviše dvije osobe u isto vrijeme, a nadležne službe brinu i o poštovanju preporuka socijalne distance. Poslovnice će raditi u standardnim periodima", saopštili su ranije u EPCG.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 8.04.2020.


Naslov: Redakcija