Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O FINANSIRANJU POLITIČKIH SUBJEKATA I IZBORNIH KAMPANJA: Zabranjena je sa tekuće budžetske rezerve sa državnog i sa lokalnog nivoa dodjela socijalnih davanja u godini u kojoj se održavaju lokalni ili parlamentarni izbori, osim u slučaju ratnog stanja, vanrednog stanja, epidemije ili pandemije zaraznih bolesti

07.04.2020.


Vlada Crne Gore je utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i poslala Skupštini na razmatranje.

Predloženo je da član 40 stav 3 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 3/2020) glasi: "Zabranjena je sa tekuće budžetske rezerve sa državnog i sa lokalnog nivoa dodjela socijalnih davanja u godini u kojoj se održavaju lokalni ili parlamentarni izbori, osim u slučaju ratnog stanja, vanrednog stanja, epidemije ili pandemije zaraznih bolesti".

Predlaže se da Zakon stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom listu radi otklanjanja posljedica nastalih pandemijom novog koronavirusa COVID-19, koja se sastoji u zaštiti života i zdravlja građana, kao i ublažavanja posljedica epidemije na socijalni status najugroženijih kategorije stanovništva u Crnoj Gori.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 2.04.2020.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija