Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O DRŽAVNIM SIMBOLIMA I DANU DRŽAVNOSTI CRNE GORE: Grb i zastava kao robni ili uslužni žig samo uz dozvolu nadležnih

01.08.2019.


Grb i Zastava moći će, izuzetno, da se upotrijebe kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga na osnovu dozvole državnog organa nadležnog za poslove kulture.

To je predviđeno Predlogom zakona o izmjenama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, koje su uvršćene u dnevni red tekuće sjednice parlamenta.

Te izmjene predložio je poslanik Željko Aprcović.

Grb i Zastava, kako se navodi, ne mogu se upotrijebiti kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga.

"Izuzetno, Grb i Zastava mogu se upotrijebiti kao robni ill uslužni žig, dizajn ill kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ill usluga, uz prethodnu dozvolu od državnog organa nadležnog za poslove kulture", kaže se u obrazloženju.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 29.07.2019.


Naslov: Redakcija