Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OBLIGACIONIM ODNOSIMA: Predlogom zakona uređuje se koncept prava nematerijalne štete i unaprjeđuju odredbe koje se odnose na građansko-pravni aspekt zaštite prava ličnosti

Koncept prava nematerijalne štete i unapređenja odredbi koje se odnose na građansko-pravni aspekt zaštite prava ličnosti u Crnoj Gori biće regulisan izmjenama Zakona o obligacionim odnosima ("Sl. list CG", br. 47/2008 i 4/2011 - dr. zakon - dalje: Zakon).

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA CRNE GORE: Nacrtom zakona je predviđeno uvođenje novog krivičnog djela "Izlaganje poruzi suda ili državnog tužilaštva". Institut za vladavinu prava smatra da to predstavlja udar na slobodu izražavanja koja je garantovana Ustavom CG i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima

Institut za vladavinu prava (IVP) smatra da uvođenje novog krivičnog djela "Izlaganje poruzi suda ili državnog tužilaštva" u krivični sistem Crne Gore predstavlja udar na slobodu izražavanja koja je garantovana Ustavom Crne Gore ("Sl. list CG", br. 1/2007 i 38/2013 - Amandmani I-XVI) i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

Više

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA: Objavljen Program pristupanja Crne Gore EU 2017-2018. godine

Ministarstvo evropskih poslova objavilo je Program pristupanja Crne Gore EU 2017-2018, a koji je usvojen na Vladi 27. januara 2017. godine.

Više