Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Usvojen veći broj zakona

Poslanici Skupštine Crne Gore završili su Četvrtu sjednicu Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini i usvojili:

Više

ZAKON O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU RADIO I TELEVIZIJA CG: Media centar traži izmjene Zakona

Media centar pozvao je Skupštinu Crne Gore da hitno zakaže vanrednu sjednicu u januaru naredne godine i izvrši izmjene Zakona o nacionalnom javnom emiteru radio i televizija Crne Gore ("Sl. list CG", br. 80/2020). Ta NVO je predstavila Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o RTCG koji je dostavljen 22. decembra svim poslanicima, predsjedniku Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, predsjedniku Skupštine i ministarki javne uprave, digitalnog društva i medija.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Pandemija uslovila pad ekonomske aktivnosti, smanjenje naplate budžetskih prihoda i rast izdataka

Pandemija koronavirusa uslovila je pad ekonomske aktivnosti u Crnoj Gori, smanjenje naplate budžetskih prihoda, ali i rast izdataka, pokazao je Makroekonomski izvještaj Centralne banke (CBCG) za treći kvartal, koji je usvojio Savjet te institucije. u vrednovanja usklađenosti sa važećim zakonima i drugim propisima.

Više

VLADA DA PRIPREMI PROGRAM FISKALNE KONSOLIDACIJE: Centralna banka preporučuje da program bude fokusiran na rashodnu stranu i da se razmotri mogućnost vraćanja radne nedjelje

Centralna banka (CBCG) preporučila je Vladi da hitno pripremi program fiskalne konsolidacije, koji treba da bude dominantno fokusiran na rashodnu stranu i razmotri mogućnost vraćanja radne nedjelje, jer bi se time, kako tvrde, mogla povećati zaposlenost i poreska osnovica.

Više