Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KONCESIJAMA: Za koncesione ugovore od javnog interesa, za koje se mora eksproprisati imovina koja nije u vlasništvu države, Vlada će imati mogućnost da to radi fazno tokom ugovora umjesto odjednom i prije dodjele koncesije

Da bi se realizovao koncesioni ugovor od javnog interesa, za koji se mora eksproprisati imovina koja nije u vlasništvu države, Vlada će imati mogućnost da eksproprijaciju uradi fazno tokom tog ugovora umjesto da izvrši eksproprijaciju cijelog područja prije početka...

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Predviđeno da predavači u auto školama moraju imati VI nivo kvalifikacije obrazovanja - studijski program drumski saobraćaj ili pravne nauke i najmanje tri godine radnog iskustva u bezbjednosti saobraćaja

Predloženo rješenje da predavači u auto školama mogu biti i diplomirani pravnici sa tri godine radnog iskustva u oblasti bezbjednosti saobraćaja, čista je improvizacija i devastacija struke, ocijenio je sudski vještak Mirko Đurović.

Više

NACRT ZAKONA O KOMUNALNIM DJELATNOSTIMA: Postepeno izjednačavanje cijena vode i komunalija za fizička i pravna lica

Cijene vode i komunalija za domaćinstva u narednih pet godina će se postepeno povećavati da bi se izjednačile sa onima koje plaćaju pravna lica ili firme. To je predviđeno Nacrtom zakona o komunalnim djelatnostima.

Više

31. OKTOBAR 2019. GODINE ROK ZA IZMIRENJE PORESKIH OBAVEZA ZA VLASNIKE NEPOKRETNOSTI

Glavni grad je pozvao sve poreske obveznike koji posjeduju nepokretnosti na teritoriji Podgorice da izmire svoje obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti do 31. oktobra.

Više

UPRAVA CARINA: U porastu naplata prihoda

Uprava carina je za prvih devet mjeseci ove godine naplatila 613,9 miliona eura što je 37,97 miliona eura ili 6,59% više u odnosu na isti period prošle godine.

Više