Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O CENTRALNOJ BANCI CG: Za potrebe vođenja Kreditnog registra Elektroprivreda će dostavljati podatke o dugovanjima korisnika električne energije

Građani koji imaju veliki dug za struju ubuduće bi mogli imati probleme prilikom podizanja kredita, jer će Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) Centralnoj banci (CBCG) za potrebe vođenja Kreditnog registra dostavljati podatke o dugovanjima korisnika električne energije.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNIM SIMBOLIMA I DANU DRŽAVNOSTI CG: Predviđena kazna do 2.000 evra za lica koja zastavu koriste kao prostirku ili zavjesu i za lica koje sjede tokom intoniranja himne

U Skupštinu Crne Gore stigao je vladin Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, kojim se, između ostalog, predviđa kazna i do 2.000 evra za lica koja zastavu Crne Gore koriste kao prostirku ili zavesu.

Više

O MINIMALNOJ I UVOĐENJU NEOPOREZIVOG DIJELA ZARADE POČETKOM MARTA 2019. GODINE

Analiza socijalnih partnera o opravdanosti zahtjeva za povećanje minimalne zarade i uvođenje neoporezivog dijela trebalo bi da bude gotova do kraja februara, a o njoj bi se Socijalni savjet izjasnio početkom marta. To je saopštio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić. Svi socijalni partneri saglasni su da bi trebalo povećati minimalnu zaradu, i uvesti neoporezivi dio, a konačnu odluku o zahtjevima Sindikata i poslodavaca daće Vlada.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Obavezna rezerva 258,4 miliona eura

Obavezna rezerva banaka na kraju decembra je, prema podacima Centralne banke (CBCG), iznosila 251,9 miliona eura.

Više