Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O FINANSIJSKOM LIZINGU, FAKTORINGU, OTKUPU POTRAŽIVANJA, MIKROKREDITIRANJU I KREDITNO-GARANTNIM POSLOVIMA: Zakonom se, između ostalog, uređuju poslovi faktoringa, unaprijeđuje postojeći regulativni okvir i propisuje obaveza pribavljanja dozvola za rad

Skupština je usvojila Zakon o finansijskom lizingu, faktoringu, otkupu potraživanja, mikrokreditiranju i kreditno-garantnim poslovima, kojim se, između ostalog, propisuje obaveza pribavljanja dozvola za rad subjekata koji se njima bave i unaprijeđuje postojeći regulativni okvir.

Više

ZAKON O BANKAMA: CBCG upozorava banke da ne uvode negativne kamate

Nije opravdano uvođenje negativne kamatne stope u Crnoj Gori i pored činjenice da se ona primjenjuje u većini banaka u Evropskoj uniji, rečeno je u Centralnoj banci u odgovoru na pitanje kakav je stav regulatora povodom odluke jedne od banaka da naplaćuje čuvanje depozita preko dva miliona eura privredi i građanima.

Više

NACRT ZAKONA O RADU: Mišljenje Agencije za sprečavanje korupcije na Nacrt zakona - Postoji rizik ugrožavanja javnog interesa arbitriranim tumačenjem zakona usljed širokih diskrecionih ovlašćenja datih poslodavcu, nedefinisanih normi, neusklađenosti sa međunarodnim izvorima prava, koja može prouzrokovati narušavanje integriteta transparentnosti i pravne sigurnosti

Agencija za sprečavanje korupcije analizirala je odredbe Nacrta zakona o radu i utvrdila da postoji rizik ugrožavanja javnog interesa arbitriranim tumačenjem zakona usljed širokih diskrecionih ovlašćenja datih poslodavcu, nedefinisanih normi, neusklađenosti sa međunarodnim izvorima prava, koja može prouzrokovati narušavanje integriteta transparentnosti i pravne sigurnosti, navedeno je u mišljenju Agencije.

Više

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE KANDIDATA/KINJE ZA ČLANA/ICU RADNE GRUPE ZA IZRADU NACRTA ZAKONA O MLADIMA

Na osnovu člana 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG", br. 7/2012), Ministarstvo sporta upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje dva kandidata/kinje za člana/icu Radne grupe za izradu Nacrta zakona o mladima.

Više

DOGOVORENO FORMIRANJE ZAJEDNIČKOG TIJELA ZA JAČANJE PRAVOSUDNE SARADNJE IZMEĐU CRNE GORE I SRBIJE

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin sastao se, na marginama Foruma ministara pravde i unutrašnjih poslova EU – Zapadni Balkan, sa ministarkom pravde Republike Srbije Nelom Kuburović.

Više

BANKARSKI OMBUDSMAN: U prvih devet mjeseci 2017. godine primljeno 370 žalbi klijenata i žiranata, od kojih se najviše odnosilo na kredite indeksirane u švajcarskim francima (CHF)

Bankarski ombudsman Halil Kalač je u prvih devet mjeseci 2017. godine primio 370 žalbi klijenata i žiranata, od kojih se najviše njih odnosilo na kredite indeksirane u švajcarskim francima (CHF), tačnije na nesprovođenje Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR ("Sl. list CG", br. 46/2015 i 59/2016).

Više