Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OKRUGLI STO ZA IZRADU NACRTA ZAKONA O RADU 7. SEPTEMBRA 2017. GODINE U BUDVI

U toku je priprema Nacrta zakona o radu. Javna rasprava o Nacrtu zakona počela je 4. avgusta 2017. godine i trajaće najmanje 40 dana, nakon čega će biti pripremljen Izvještaj o javnoj raspravi.

Više

UREDBA O DOPUNI UREDBE O BLIŽIM KRITERIJUMIMA I METODOLOGIJI ZA ODREĐIVANJE TRŽIŠNE VRIJEDNOSTI NEPOKRETNOSTI: Opština može poresku osnovicu utvrditi na osnovu prosječne tržišne cijene metra kvadratnog nepokretnosti za tri godine koje prethode godini za koju se porez utvrđuje, a koje objavljuje Monstat Zavod za statistiku

Vlada je nedavno donijela Uredbu o dopuni Uredbe o bližim kriterijumima i metodolgiji za određivanje tržišne vrijednosti nepokretnosti ("Sl. list CG", br. 39/2017). Tim Vladinim dokumentom propisano je da opština može poresku osnovicu utvrditi na osnovu prosječne tržišne cijene metra kvadratnog nepokretnosti za tri godine koje prethode godini za koju se porez utvrđuje, a koje objavljuje Monstat Zavod za statistiku. Time je ispunjen zahtjev opštine Bar i omogućeno da se smanji osnovica za određivanje poreza na stanove u ovoj opštini i da samim tim Barani plaćaju manji porez.

Više

MONSTAT: Rast industrijske proizvodnje 23 odsto

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u julu 2017. godine je porasla 23 odsto u odnosu na jun, pokazuju podaci Monstata.

Više