Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 1. aprila 2019. godine Četvrta sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Četvrta sjednica Prvog redovnog zasijedanja u 2019. godini biće održana u ponedeljak, 1. aprila 2019. godine, sa početkom u 11.00 sati.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VOJSCI CG: Za lice koje se ne odazove na poziv za službu u rezervnom sastavu kazna do 1.500€. Vojni obveznici i oni vojnici koji se nalaze na dobrovoljnom služenju vojnog roka

Novčanom kaznom od 150 eura do 1.500 eura kazniće se za prekršaj fizičko lice koje se ne odazove na poziv za službu u rezervnom sastavu, ako se bez opravdanog razloga ne odazove pozivu Ministarstva odbrane za vršenje vojne obaveze u miru i ako vojnu knjižicu iznese iz Crne Gore.

Više

ODLUKA O KRITERIJUMIMA, NAČINU I POSTUPKU IZBORA LICA KOJE MOŽE STEĆI CRNOGORSKO DRŽAVLjANSTVO PRIJEMOM RADI REALIZACIJE POSEBNOG PROGRAMA ULAGANjA OD POSEBNOG ZNAČAJA ZA PRIVREDNI I EKONOMSKI INTERES CRNE GORE: Krajem 2019. godine prve prijave za ekonomsko državljanstvo

Sekretar Sekretarijata za razvojne projekte Dejan Medojević kaže da prve aplikacije za dobijanje crnogorskog državljanstva preko investicija očekuje krajem ove godine, dok će program, kako kaže, puni zamah doživjeti tokom 2020. godine.

Više

POGLAVLJE 17: Dogovor o korišćenju eura na kraju pregovora

Dogovor o korišćenju zajedničke evropske valute u Crnoj Gori može se očekivati u završnoj fazi pregovora o njenom članstvu u EU, a zavisiće od makroekonomske situacije i zdravlja javnih finansija, smatra slovenački ekonomista Mojmir Mrak.

Više