Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Od 1. januara 2019. godine prvo dozvola Poreske uprave, pa davanje računa kupcu

Ministarstvo finansija planira da od 1. januara naredne godine zamijeni fiskalne kase iz prodavnica elektonskim uređajima (računarima) koji bi bili povezani sa Poreskom upravom (PU) da bi prodavci prije izdavanja svakog računa kupcu za tu radnju tražili odobrenje od PU. Cilj toga je da se suzbije siva ekonomija i poveća naplata poreskih prihoda.

Više

ZAKON O POTROŠAČKIM KREDITIMA: Zbog kršenja Zakona protiv tri banke podnijete prekršajne prijave. Novčane kazne se kreću od 2.000 do 40.000 eura

Iako je Zakon o potrošačkim kreditima ("Sl. list CG", br. 35/2013 i 73/2017 - dr. zakon - dalje: Zakon) građanima obezbijedio više prava u dobijanju informacija prilikom uzimanja kredita i drugih proizvoda koje banke nude kontrole Centralne banke (CBCG) su pokazale da neke banke u potpunosti ne poštuju taj zakon.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Kamatne stope u padu

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, pala je u junu 0,11 procentnih poena i iznosila je 6,47 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više

TOKOM 2018. GODINE ODOBRENO 2,94 MILIJARDE EURA KREDITA

Banke su u prvoj polovini godine odobrile kredite od ukupno 2,94 milijarde eura, što je rast od 1,2 odsto na mjesečnom nivou.

Više

MONSTAT: U drugom kvartalu 2018. godine izdate 102 građevinske dozvole

U Crnoj Gori su u drugom kvartalu ove godine izdate 102 građevinske dozvole i prijave radova, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Više

28. AVGUSTA 2018. GODINE AUKCIJA DRŽAVNIH ZAPISA

Aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijednih 34 miliona eura, šesta ovogodišnja, biće održana u utorak, 28. avgusta 2018. godine.

Više