Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NEOPHODAN DIJALOG ZA PODIZANJE NEZAVISNOSTI SUDSTVA

Nevladina organizacija KOD obratila se predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i Sudskom savjetu sa zahtjevom za otvaranje argumentovanog dijaloga u funkciji podizanja kapaciteta, samostalnosti i nezavisnosti sudske vlasti i povjerenja javnosti u rad sudova.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Rok opštinama za donošenje planskih dokumenata biće produžen do 1. oktobra 2018. godine

Amandmanima Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata predloženo je produženje roka opštinama za donošenje planskih dokumenata za 2,5 mjeseca, odnosno do 1. oktobra tekuće godine.

Više

OTVORENO POGLAVLJE 17 - EKONOMSKA I MONETARNA UNIJA

Crna Gora je, na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu, otvorila pregovaračko Poglavlje, 17 – Ekonomska i monetarna unija.

Više

ODRŽAN DEVETI SASTANAK SAVJETA ZA STABILIZACIJU I PRIDRUŽIVANJE IZMEĐU EVROPSKE UNIJE I CRNE GORE

Savjet za stabilizaciju i pridruživanje EU i Crne Gore (Savjet SSP-a) održao je svoj deveti sastanak 25. juna 2018. godine. Sastankom je predsjedavala ministarka vanjskih poslova Bugarske Ekaterina Zaharieva u ime visoke predstavnice EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku Federike Mogerini.

Više

ODRŽANA SEDMA SJEDNICA SAVJETA ZA REFORMU JAVNE UPRAVE: Razmatran Etički kodeks državnih službenika i namještenika i Uredba o kriterijumima i bližem načinu sprovođenja provjere znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina za rad u državnim organima

U cilju optimizacije javne uprave u Crnoj Gori do 2020. godine, koja se odnosi na uspostavljanje moderne administracije koja na kvalitetniji način treba da odgovori na potrebe građana i privrede, uz rasterećenje državnog i opštinskih budžeta, Savjet za reformu javne uprave razmotrio je na sjednici Nacrt Plana optimizacije javne uprave 2018-2020.

Više