Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

UPITNA POUZDANOST SUDSKE STATISTIKE

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) utvrdila je da je sudska statistika nepouzdana, da se neki predmeti pojavljuju a potom gube, dok Sudski savjet tvrdi da je to netačno.

Više

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA: Slaba primjena Zakona u praksi. Izmjenama zakona i uvođenjem novih tijela, dodatno osnažiti pokušaj vansudskog rješavanja sporova trgovaca i potrošača

Prava potrošača su u Crnoj Gori više ugrožena nego prije nekoliko godina, tvrde u Udruženju za zaštitu potrošača. Predstavnici države tvrde da je urađeno dosta na formiranju institucionalnog okvira, ali i da potrošači moraju sami da se izbore za svoja prava.

Više

ZAKON O ORGANSKOJ PROIZVODNJI: Izdata 354 sertifikata za organsku proizvodnju

Iz Monteorganice, koja je akreditovano sertifikaciono tijelo, su saopštili da proizvođači, da bi dobili sertifikat, moraju sprovoditi metode organske proizvodnje, odnosno ispuniti zahtjeve definisane Zakonom o organskoj proizvodnji ("Sl. list CG", br. 56/2013), podzakonskim aktima i ispoštovati pravila postupka sertifikacije.

Više

PORESKA UPRAVA: Dug za koncesione naknade 16,85 miliona eura

Ukupan dospjeli poreski dug po osnovu koncesionih naknada na kraju prošle godine je iznosio 16,85 miliona eura, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Više

EVROPSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ: CG da poboljša konkurentnost u privatnom sektoru

Crna Gora bi trebalo da se fokusira na ključne sektore sa visokim potencijalom, poboljša konkurentnost u privatnom sektoru, kao i da dalje jača fiskalnu politiku, ocijenjeno je iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Više