Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRIVREDNI SUD: Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljeno 20 predmeta o stečajevima

Privredni sud je u ovoj i prošloj godini dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), na njihov zahtjev, 20 predmeta o postupcima stečaja koji su u toku ili su okončani, saopštio je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.

Više

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANJA: PU je do 9. maja obradila i donijela rješenja za 6.202 zahtjeva za reprogram poreskog duga u ukupnom iznosu od 161,231 milion eura. Rok za odlučivanje po ostalim zahtjevima ističe 3. juna 2017. godine. Ukupno su evidentirana 6.492 zahtjeva za reprogram.

Poreski dužnici koji se nalaze na crnoj listi Poreske uprave (PU) duguju državi ukupno 145,76 miliona eura od čega je 71,66 miliona za poreze i doprinose na plate zaposlenih, dok se ostatak od 74,1 milion odnosi na ostale poreze (PDV, koncesije,akcize, dobit, nepokretnosti).

Više

CENTRALNA BANKA CG: Likvidnost banaka niža 5,9 odsto

Prosječna likvidna sredstva banaka u februaru su iznosila 841,5 miliona eura, što je 5,9 odsto niže nego u januaru 2017. godine, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više