Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PRIVREDNI SUD: Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljeno 20 predmeta o stečajevima

26.05.2017.


Privredni sud je u ovoj i prošloj godini dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), na njihov zahtjev, 20 predmeta o postupcima stečaja koji su u toku ili su okončani, saopštio je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.

On je istakao da ocjenu o tome da li se radi o spornim zahtjevima za uvođenje stečaja ili su u pitanju drugi razlozi zbog kojih su upućeni predmeti, u daljem postupku može dati samo nadležno tužilaštvo.

"Dostavljanjem predmeta SDT-u Privredni sud je pokazao da je, u okviru svojih nadležnosti, kroz stečajni postupak spreman i može da se bori sa svakom vrstom zloupotrebe postupka za koji je nadležan i da će u saradnji sa ostalim organima dati puni doprinos svakoj eventualnoj zloupotrebi stečaja", ukazao je Jovanić.

U prva četiri mjeseca 2017. godine Privredni sud je uveo stečaj u 245 preduzeća, što je za devet postupaka više u odnosu na isti period 2016. kada je od početka januara do kraja aprila u stečaj otišlo 236 firmi.

"U ovoj godini je podnijeto 41 predloga više u odnosu na prethodnu godinu, tako da je primjetan veći priliv predmeta. U prethodnoj godini na stečajnom referatu, sud je uspio da riješi priliv, odnosno riješeno je 110 odsto, dok je zaostatak smanjen za 63 predmeta. I u ovoj godini sud je nastavio sa takvom tendencijom rješavanja predmeta, pri čemu će se kao i do sada, prioritet dati starim predmetima, odnosno da u svim onim predmetima, u kojima se izvrši prodaja imovine stečajnih dužnika, stečajni postupak se zaključi u ovoj godini", naveo je Jovanić.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 25.05.2017.


Naslov: Redakcija