Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NEUSKLAĐENOST STATUTA NOTARSKE KOMORE SA ZAKONOM O NOTARIMA

Upravni odbor Notarske komore Crne Gore nije nadzirao rad notara i nije bilo inicijativa za obavljanje vanredne inspekcije radi pokretanja disciplinskog postupka, piše u Analizi nadzora rada notara u prošloj godini, koju je objavilo Ministarstvo pravde.

Više

ZAKON O STRANCIMA: Iz Zakona je isključena Agencija za privremeno ustupanje radnika, što onemogućava efikasnije praćenje uplate poreza i doprinosa i suzbijanje sive ekonomije

Zakon o strancima ("Sl. list CG", br. 12/2018 - dalje: Zakon), koji je na snazi od 3. marta 2018. godine, pored novina koje omogućavaju jednostavnije procedure, sadrži i biznis barijere, kažu u Uniji poslodavaca.

Više

ZAKON O TURIZMU I UGOSTITELJSTVU: Obaveza da turistički vodiči moraju biti preduzetnici ili zaposleni u turističkoj agenciji, predstavlja biznis barijeru

Odredba Zakona o turizmu i ugostiteljstvu ("Sl. list CG", br. 2/2018, 4/2018 - ispr. i 13/2018 - dalje: Zakon) koja predviđa da turistički vodiči moraju biti preduzetnici ili zaposleni u turističkoj agenciji, predstavlja biznis barijeru, zbog čega je treba izuzeti, ocijenjeno je na Odboru Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore (PKCG).

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O SPRJEČAVANJU KORUPCIJE: Predviđa se izuzimanje odbornika od primjene ograničenja u vršenju javnih funkcija u javnim preduzećima i ustanovama

Institut alternativa (IA) pozvao je poslanike Skupštine Crne Gore da ne podrže Predlog zakona o izmjeni Zakona o sprječavanju korupcije kojima se predviđa izuzimanje odbornika od primjene ograničenja u vršenju javnih funkcija u javnim preduzećima i ustanovama.

Više

MONSTAT: Uvoz hrane 20 puta veći od izvoza

Crna Gora je za tri mjeseca ove godine uvezla hranu vrijednu skoro 78 miliona eura, dok je izvoz bio oko četiri miliona eura, pokazuju posljedni podaci MONSTAT-a.

Više

REPORTERI BEZ GRANICA: Crna Gora na 103. poziciji po slobodi medija

Crna Gora je napredovala za tri mjesta u Izvještaju o slobodi medija Reportera bez granica (RSF) i sada se nalazi na 103. poziciji, među zemljama sa "problematičnom" slobodom medija.

Više