Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: Trgovci u velikoj mjeri ispoštovali neradnu nedjelju

Trgovci su u velikoj mjeri ispoštovali zakonsku normu o uvođenju neradne nedjelje, jer je na cijeloj teritoriji Crne Gore u 24-satnom nadzoru pronađeno ukupno tri prekršioca, odnosno dva preduzeća i jedan preduzetnik, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Više

PREDLOG ZAKONA O ZAŠTITI OD NEGATIVNIH UTICAJA KLIMATSKIH PROMJENA: Usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU u oblasti klimatskih promjena, što je bio jedan od preduslova za otvaranje Poglavlja 27

Vlada Crne Gore utvrdila je Predlog zakona o zaštiti od negativnih uticaja klimatskih promjena i uputila ga parlamentu na usvajanje. Crna Gora je jedna od prvih zemalja u regionu i prva članica Energetske zajednice koja će dobiti ovakav propis.

Više

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: Ispunjena dva od osam obavezujućih indikatora koji se odnose na plan i izvršenje budžeta u 2018. godini

Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je da su od osam obavezujućih indikatora koji se odnose na plan i izvršenje budžeta u prošloj godini, realizovana dva koja podrazumijevaju kriterijume da tekući prihodi i donacije budu veći od tekućih izdataka i transfera.

Više

UPRAVA CARINA: Naplaćeno 76,9 miliona eura

Uprava carina je u septembru naplatila 76,9 miliona eura prihoda, što je 8,7 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Više