Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O OBAVEZNOM OSIGURANjU U SAOBRAĆAJU: Zabranjena upotreba plovnog objekta u pomorskom saobraćaju bez zaključenog ugovora o osiguranju

Nacionalni biro osiguravača Crne Gore NBOCG podsjetio je sve korisnike i vlasnike plovnih objekata da je Zakonom o obaveznom osiguranju u saobraćaju ("Sl. list CG", br. 44/2012 - dalje: Zakon) utvrđena obaveza osiguranja vlasnika plovnih objekata za štete pričinjene trećim licima.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA: Bez sudske odluke potrošači se ne smiju isključivati sa mreže zbog duga za komunalne usluge

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, distributeri vode, struje i komunalnih usluga neće moći da isključe potrošače sa mreže zbog duga, sve dok se iznos duga osporava u sudskom ili upravnom postupku, a potrošač redovno izmiruje nesporne iznose računa, piše u predlogu koji je Vlada, odnosno resorno Ministarstvo ekonomije dostavilo u skupštinsku proceduru.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O STANDARDIZACIJI: Rasprava će trajati do 12.08.2019 godine

Ministarstvo ekonomije, u skladu sa Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018) obavještava zainteresovanu javnost da pokreće javnu raspravu o Nacrtu zakona o standardizaciji.

Više

POZIV ZAPOSLENIMA U JAVNOM SEKTORU ZA SPORAZUMNI RASKID RADNOG ODNOSA: Mogu se prijaviti zaposleni koji imaju najmanje šest godina radnog staža i koji do 30. avgusta 2019. godine podnesu starješini svog organa zahtjev za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, uputila je predlog javnog poziva svim organima i institucijama na centralnom i lokalnom nivou za sporazumni prestanak radnog odnosa, uz isplatu otpremnine zaposlenom.

Više