Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Podnijeto 50.000 zahtjeva za legalizaciju

Građani su u zakonom predviđenom roku predali oko 50.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Više

ZAKON O TRŽIŠTU KAPITALA: Rok za dostavljanje polugodišnjih finansijskih izvještaja emitenata 31. avgust 2018. godine

Rok za dostavu polugodišnjeg finansijskog izvještaja emitenata hartija od vrijednosti za period 01.01.-30.06.2018. godine, je 31. avgust 2018. godine, odnosno 2 mjeseca od isteka perioda na koji se izvještaj odnosi, a shodno članu 99 Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG", br. 1/2018).

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Stroži uslovi za penzionisanje

Predloženim Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) dodatno se pooštravaju uslovi za sticanje prava na penziju, smatraju u Uniji slobodnih sindikata (USSCG) i Savezu sindikata (SSCG).

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: Preciziraće subjekte koji su u obavezi da imenuju službenika za zaštitu ličnih podataka, a u skladu sa Opštom uredbom Evropske unije (EU) o zaštiti podataka

Zaštita ličnih podataka građana i slobodan protok takvih informacija od 25. maja mnogo je strože regulisana, jer je tada stupila na snagu Opšta uredba Evropske unije (EU) o zaštiti podataka o ličnosti (General Data Protection Regulation - GDPR) koja se primjenjuje i u zemljama koje nijesu članice EU, a čije firme ili pojedinici koriste lične podatke građana EU.

Više

NACRT PRAVILNIKA O NAKNADAMA ZA RAD KOMISIJE ZA TRŽIŠTE KAPITALA - CJENOVNIK: Rok za sugestije 15 dana

Komisija za tržište kapitala je na osnovu člana 47 Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG", br. 1/2018) i člana 6 stav 15 alineja 3 Statuta Komisije za tržište kapitala ("Sl. list CG", br. 17/2018), na 22. sjednici od 20. jula 2018. godine, donijela Nacrt pravilnika o naknadama za rad Komisije za tržište kapitala - cjenovnik.

Više

OKRUGLI STO O NACRTU ZAKONA O PUTEVIMA 27. JULA 2018. GODINE U PODGORICI

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva obavještava građane, naučnu i stručnu javnost, državne organe, političke stranke, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, medije i druge zainteresovane, da će se javna rasprava o Nacrtu zakona o putevima održati 27.7.2018. godine u hotelu Hilton (sala Princeza Milica), Bulevar Sv. Petra Cetinjskog 2, Podgorica

Više