Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Podnijeto 50.000 zahtjeva za legalizaciju

25.07.2018.


Građani su u zakonom predviđenom roku predali oko 50.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

"Sa ponosom mogu da kažem uz sve opstrukcije, imamo oko 50.000 prijavljenih objekata za legalizaciju", ukazao je Radulović.

Podsjetimo zahtjevi za legalizaciju podnosili su se u svim opštinama do 16. jula.

Radulović je saopštio da je broj podnijetih zahtjeva do isteka roka veliki, uprkos opstrukcijama i dezinformacijama objavljenim u medijima i na određenim skupovima.

On je pojasnio da sama prijava za legalizaciju nije cilj i krajnji domet.

"Konačni cilj je da uredimo prostor u kojem živimo. Oko 40 hiljada objekata bilo je uknjiženo u katastar, a oko 60 hiljada objekata bilo je nelegalno priključeno na elektro-energetsku mrežu", pojasnio je Radulović i istakao da će se prvo legalizovati objekti čija je gradnja u skladu sa planskom dokumentacijom.

Legalizacija je podrazumijevala podnošenje popunjenog zahtjeva za legalizaciju, elaborat premjera izvedenog stanja bespravnog objekta, koji ovjerava katastar i dokaz o zabilježbi postojanja objekta u katastarskoj evidenciji, odnosno list nepokretnosti.

Izvor: Vebsajt RTCG, 24.07.2018.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 24.07.2018.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija