Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA: Venecijanska komisija podržala nastojanje da se spriječi blokada Sudskog savjeta

Venecijanska komisija Savjeta Evrope podržala je, na plenarnoj sjednici u Veneciji, predlog Vlade za izmjenu Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, po kojem članovi Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika nastavljaju da vrše dužnost do izbora novog sastava Savjeta.

Više

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Presuda u korist Države u predmetu Vujisić protiv Crne Gore

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je odluku u predmetu Vujisić protiv Crne Gore, i odlučio da izbriše predstavku sa liste predmeta obzirom da je na osnovu okolnosti predmeta zaključio da je stvar razriješena u smislu člana 37 stav 1 podstav (b) Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

Više

VLADA CG: Utvrđeni Predlog zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama, Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poštanskim uslugama, donijeta Uredba o novoj hrani koja se može koristiti i stavljati na tržište

lada Crne Gore je, na održanoj 82. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama. Ovim zakonom uređuje se način uvođenja, primjene i ukidanja međunarodnih restriktivnih mjera koje se sprovode u cilju uspostavljanja i očuvanja međunarodnog mira i bezbjednosti, poštovanja ljudskih prava i osnovnih sloboda...

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Rok za završetak obrazovanja za studente koji su počeli studije prije početka Bolonjske deklaracije kraj studijske 2018/2019 godine

Studenti koji su počeli studije prema nastavnom planu i programu koji je važio prije početka primjene Bolonjske deklaracije moći će pod istim uslovima da ih završe, odnosno do kraja studijske 2018/19 godine.

Više

MONSTAT: Rast ekonomije 4,5 odsto

Realna stopa rasta Bruto domaćeg proizvoda u I kvartalu ove godine iznosila je 4,5 odsto, pokazuju preliminarni podaci MONSTAT-a. Bruto domaći proizvod Crne Gore u I kvartalu 2018. godine iznosio je 832,6 miliona eura, dok je u istom periodu prošle godine iznosio 777,3 miliona eura, saopštio je MONSTAT.

Više

IPA PROJEKTI: Neophodna jača saradnja svih tijela uključenih u sprovođenje projekata

Sva tijela uključena u ugovaranje i sprovođenje projekata koje finansira Evropska unija (EU) treba da osnaže saradnju i sopstvene kapacitete, kako bi projekti bili održivi i uspješni, ocijenjeno je na sastanku Sektorskog nadglednog odbora.

Više