Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Rok za završetak obrazovanja za studente koji su počeli studije prije početka Bolonjske deklaracije kraj studijske 2018/2019 godine

25.06.2018.


Studenti koji su počeli studije prema nastavnom planu i programu koji je važio prije početka primjene Bolonjske deklaracije moći će pod istim uslovima da ih završe, odnosno do kraja studijske 2018/19 godine.

To je predviđeno Predlogom zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju, koje su predložili poslanici.

"Ovo rješenje će omogućiti studentima da završe započeto obrazovanje i izbjegnu poteškoće u slučaju prelaska na važeći obrazovni sistem, usklađen sa principima Bolonjske deklaracije", kaže se u obrazloženju.

Prema predloženom zakonu, rok za završetak obrazovanja za studente koji su počeli studije prije početka Bolonjske deklaracije i koji imaju pravo da završe studije pema nastavnom planu i programu koji je važio u vrijeme upisa u prvu godinu je kraj studijske 2018/2019 godine.

Predlog zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju su inicirali Andrija Popović, Branka Tanasijević, Aleksandra Vuković, Radule Novović, Bogdan Fatić, Ervin Ibrahimović i Adrijan Vuksanović.


IZVOR: Vebsajt CdM, 23.06.2018.


Naslov: Redakcija