Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG BUDŽETA ZA 2021. GODINU U DRUGOJ POLOVINI MARTA

Državna sekretarka Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Mila Kasalica najavila je da će predlog budžeta za ovu godinu biti u drugoj polovini marta.

Više

POVLAŠĆENIM PROIZVOĐAČIMA STRUJE ISPLAĆENO 19,4 MILIONA EURA

Povlašćenim proizvođačima je, na ime podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, u prošloj godini isplaćeno 19,42 miliona eura, pokazuju podaci Crnogorskog operatera tržišta električne energije (COTEE). Oni su ove godine proizveli 396,34 miliona kilovatsati, a podsticaji su isplaćeni za 32 elektrane u vlasništvu 20 preduzeća.

Više

ZADUŽENI U CHF PODNIJELI ŽALBU USTAVNOM SUDU: Traže da se poništi presuda po kojoj moraju platiti sudske troškove u sporu koji su sa bankom vodili

Advokati 113 klijenata Adiko banke koji su imali kredite u švajcarskim francima podnijeli su početkom ovog mjeseca ustavnu žalbu, kojom od Ustavnog suda traže da se poništi presuda po kojoj moraju platiti sudske troškove u sporu koji su sa bankom vodili. Presudom podgoričkog Osnovnog suda, koju je potvrdio Viši, pojedinačno svaki od klijenata mora da plati oko 4.000 eura za sudske troškove u postupku sa bankom i još po oko 3.500 eura faktoring kompaniji Heta, na koje je banke prenijela kredite koje nije mogla da naplati.

Više

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE ZA DODJELU SUBVENCIJA ZA TUROPERATORE I ZA IZDAVAOCE PRIVATNOG SMJEŠTAJA 1. MART 2021. GODINE

Ministarstvo ekonomskog razvoja u cilju pomoći turističkoj privredi, shodno usvojenim Mjerama podrške građanima i privredi - Kratkoročne mjere za prvi kvartal 2021. godine, objavilo je Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore i izdalo Obavještenje izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera.

Više