Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE ZA DODJELU SUBVENCIJA ZA TUROPERATORE I ZA IZDAVAOCE PRIVATNOG SMJEŠTAJA 1. MART 2021. GODINE

25.02.2021.


Ministarstvo ekonomskog razvoja u cilju pomoći turističkoj privredi, shodno usvojenim Mjerama podrške građanima i privredi - Kratkoročne mjere za prvi kvartal 2021. godine, objavilo je Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore i izdalo Obavještenje izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera.

Zainteresovana privredna društva, druga pravna lica ili preduzetnici koja posjeduju rješenja i licencu o odobrenju za obavljanje turističke agencije vrste organizator putovanja (turoperator), u skladu sa Javnim pozivom za subvencionisanje turoperatora, mogu podnijeti zahtjev do 01.03.2021. godine.

Zainteresovana fizička lica koja su upisana u Centralni turistički registar za pružanje usluga u domaćinstvu, u skladu sa Obavještenjem izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera, mogu podnijeti prijavu do 01.03.2021. godine.

Potrebnu dokumentaciju zainteresovana lica mogu dostaviti Ministrastvu ekonomskog razvoja, Rimski trg 46, Podgorica preporučenom poštom, predajom na arhivi ili e-poštom na adresu: prijave@mek.gov.me.

Bliže informacije o ostvarivanju prava, po osnovu Javnog poziva i Obavještenja, dostupne su na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja i to na linkovima:

1. https://mek.gov.me/vijesti/239122/Javni-poziv-za-dostavljanje-zahtjeva-za-dodjelu-subvencija-za-turoperatore.html,

2. https://mek.gov.me/vijesti/239123/Obavjestenje-izdavaocima-privatnog-smjestaja-o-realizaciji-turistickih-vaucera-za-prosvjetne-i-zdravstvene-radnike.html

Na ovaj način Ministarstvo ekonomskog razvoja kontinuirano pruža podršku sektoru turizma i ugostiteljstva, kao najpogođenijoj grani privrede, usljed posljedica pandemije virusa COVID-19.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 23.02.2021.


Naslov: Redakcija