Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZVJEŠTAJ O RADU TUŽILAŠTVA: Zbog zastarjelosti odbačeno 70 odsto prijava

U Crnoj Gori je u prethodnih pet godina od više od deset hiljada krivičnih prijava procesuirano oko 30 odsto, dok je zbog zastarjelosti odbačeno oko 70 odsto, saopšteno je na predstavljanu publikacije Građanske alijanse – (Ne) rad tužilaštva – Pogled sa strane.

Više

ZAKON O JAVNIM OKUPLJANJIMA I JAVNIM PRIREDBAMA: Institut alternativa poziva MUP da dokaže da je neophodna izmjena Zakona

Nakon što su iz MUP-a, reagujući na navode predstavnika nevladinih organizacija (NVO) u vezi sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama ("Sl. list CG", br. 52/2016), ukazali da taj Vladin resor nije za to da se onemogući ili obesmisli legitimno, Ustavom Crne Gore ("Sl. list CG", br. 1/2007 i 38/2013 - Amandmani I-XVI) zajemčeno i međunarodno priznato pravo na slobodu mirnog okupljanja, oglasili su se iz Instituta alternativa.

Više

NACRT PREDMETNIH PROGRAMA ZA OSNOVNU ŠKOLU

Zavod za školstvo je, u skladu sa izmjenama Opšteg dijela javno važećeg obrazovnog programa za osnovno vaspitanje i obrazovanje, uradio nacrte novih predmetnih programa za obavezne nastavne predmete.

Više