Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Poslovanje uskladiti sa odredbama Zakona

Privrednici koji posluju u Crnoj Gori, dužni su da usklade organizaciju u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima ("Sl. list CG", br. 65/2020 - dalje: Zakon) i obave registraciju promjena u rokovima predviđenim za različite oblike organizovanja kompanija, saopšteno je iz Uprave prihoda.

Više

ZAKON O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU LICA ISTOG POLA: Nema uslova za primjenu Zakona

U Crnoj Gori još nijesu stvoreni uslovi za primjenu Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola ("Sl. list CG", br. 67/2020 - dalje: Zakon), ocijenili su iz nevladine organizacije (NVO) Kvir Montenegro /Queer Montenegro/, navodeći da nemaju informacije o tome kakvi su planovi Vlade u vezi sa tim zakonom.

Više

GRAĐANI DA AKTIVNO UČESTVUJU U KREIRANJU JAVNIH POLITIKA

Građanin treba da je uvijek u središtu usluga i kreiranja javnih politika, ali i da aktivno učestvuje u razvoju vladinih programa govoreći šta će mu koristiti u svakodnevnom životu, smatra ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Više

UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE POČINJE 1. APRILA 2021. GODINE

Upis u prvi razred osnovne škole počeće u četvrtak, 1. aprila 2021. godine, a može se izvršiti elektronski, putem sajta www.upisi.edu.me ili u školi. Upisuju se djeca rođena 2015. godine, odnosno djeca koja navršavaju šest godina u ovoj kalendarskoj godini.

Više