Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA

Novi Zakon o državnim službenicima i namještenicima obezbjeđuje neophodne uslove za selekciju i odabir najboljih kadrova, što podrazumijeva da je postupak otvoren i dostupan svim zainteresovanim kandidatima i da svi kandidati podliježu posebnom sistemu provjere, što u konačnom omogućuje izbor najkvalitetnijeg kadra, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Više

NEOPHODNO REFORMISATI PRAVNI OKVIR KOJI OMOGUĆAVA PROCESUIRANJE RATNIH ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI

Crnogorski pravni okvir omogućava procesuiranje svih ratnih zločina protiv čovječnosti u kontekstu jugoslovenskih sukoba, ali je doveo u pitanje kapacitete pravosuđa koji se nijesu dokazali u primjeni tih standarda, poručeno je na onlajn radionici "Tranziciona pravda kroz crnogorsko i regionalno iskustvo".

Više

PORESKI DUG DRŽAVNIH ORGANA 49,5 MILIONA EURA

Poreski dug državnih organa na kraju prošle godine iznosio je 49,5 miliona eura, navedeno je u Vladinoj informaciji o realizaciji akcionog plana za realizaciju preporuka DRI na kraju trećeg kvartala tekuće godine.

Više