Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 23. novembra 2017. godine Šesta sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Šesta sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja sazvana je za 23. novembar (četvrtak) 2017. godine, sa početkom u 14 sati, biće održana istog dana, sa početkom u 9 sati.

Više

PREDLOG ZAKONA O BUDŽETU CRNE GORE ZA 2018. GODINU: Za zdravstvo 208 miliona eura, ništa od povećanja plata

U budžetu za zdravstvo za 2018. godinu opredijeljeno je 207,94 miliona eura, što je za oko devet miliona više nego prethodne godine. Od tog novca, kako se navodi u Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu koji je utvrdila Vlada, 16,5 miliona biće izdvojeno za liječenje u crnogorskim i inostranim privatnim klinikama.

Više

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE I INSPEKCIJA RADA POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI: Saradnja se odnosi na tri oblasti: razmjenu podataka o licima zaposlenim u zoni sive ekonomije, planiranje i organizacija raznih vidova specifičnih obuka u oblasti rada i radnih odnosa i oblast elektronske razmjene podataka sadržane u informacionim sistemima obje institucije

Kako bi uticali na suzbijanje rada na crno, da se na evidenciji nezaposlenih ne bi nalazile osobe iz sive zone već kako bi se oni preveli u legalne tokove, Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Inspekcija rada kao dio Uprave za inspekcijske poslove potpisali su memorandum o saradnji.

Više

ZBOG SLOBODNOG PROTOKA ROBE NEMA KONTROLE UVOZA IGRAČAKA

Učestala je pojava da inspektori u kratkom vremenskom periodu na tržištu pronađu igračke opasne po zdravlje djece i to one čiji su promet već zabranili, a iz Inspekcije objašnjavaju da se to dešava jer se igračke ne kontrolišu prilikom uvoza zbog toga što bi to, prema propisima Evropske unije, ometalo slobodan protok robe.

Više