Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Ojačati kapacitet Sudskog savjeta

Sudskom savjetu potrebno je jačanje kapaciteta kako bi bio u mogućnosti da u potpunosti primijeni sistem disciplinskih postupaka, a neophodno je i unaprijediti objavljivanje informacija o pristiglim žalbama, postupcima i primjenjenim sankcijama protiv sudija.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tajnosti podataka

Vlada Crne Gore je na 135. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, ocijenila da je nakon učestalih slučajeva pomora ribe u rijekama koji su nastali kao posledica ispuštanja različitih otpadnih voda stanje na vodotocima alarmantno te da iziskuje hitno sistemsko djelovanje kako bi institucionalnim i koordiniranim aktivnostima i mjerama bili spriječeni novi...

Više

ZAKON O DRŽAVNOJ IMOVINI: Vlada zadužila Ministarstvo finansija da pripremi izmjene podzakonskih akata koji su vezani za ovu oblast, da aktivira softver za vođenje jedinstvene evidencije i registra nepokretnosti, kao i razgraničenja državne i opštinske imovine

Država je, sudeći po dokumentu - zaključcima koje je dostavila Državnoj revizorskoj instituciji, riješila da uspostavi jedinstveni sistem evidencije državne imovine i registar nepokretnosti. U dokumentu se navode kompletna zaduženja naložena ministarstvima finansija i turizma, upravama za imovinu i za nekretnine.

Više

EVROINTEGRACIJE: Neophodna jača saradnja Vlade i NVO sektora

Predstojeće obaveze u procesu pregovora sa Evropskom unijom i zahtjevne reforme koje Crna Gora mora sprovesti obavezuju na sadržajnu saradnju Vlade i civilnog sektora, što je jedini način za postizanje što kvalitetnijeg rezultata na putu prema EU, poručio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

Više