Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: ponovo proglašena epidemija zarazne bolesti

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučilo da ponovo proglasi epidemiju zarazne bolesti novog koronavirusa na cijeloj državnoj teritoriji. Od 22. jula uvodi se više novih privremenih mjera čiji je cilj dalje sprečavanje širenja novog koronavirusa, dok se istovremeno ublažavaju mjere u pojedinim opštinama u kojima je smanjen epidemiološki rizik.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: Usvajanje zakona očekuje se do kraja jula 2020. godine

Za sprovođenje novina koje donosi Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju iz budžeta u ovoj godini biće izdvojeno 2,4 miliona eura. To piše u obrazloženju Predloga zakona koji je ušao u skupštinsku proceduri i koji bi trebalo da se usvoji do kraja ovog mjeseca.

Više

PREDLOZI ZAKONA O MEDIJIMA I O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU: Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu održao predloge zakona

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je podržao Predlog zakona o medijima i Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru –RTCG, koje podnijela Vlada Crne Gore.

Više

UDRUŽENJE UGOSTITELJA PODGORICE TRAŽI UKIDANJE MJERA KOJE OGRANIČAVAJU RAD UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

NVO "Udruženje ugostitelja Podgorice", u petak je podnijelo inicijativu za izmjenu/ukidanje mjera koje se odnose na ograničenje rada ugostiteljskih objekata (restorana, kafana, kafeterija, hotelskih restorana i sličnih ugostiteljskih objekata) na teritoriji Glavnog grada Podgorice do 22:00h i to Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti i gradonačelniku Glavnog grada Podgorica.

Više

PORESKA UPRAVA: Suspendovan rad sa strankama

Poreska uprava (PU) će, zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, od 22. jula privremeno suspendovati rad sa strankama.

Više