Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SUDSKOM SAVJETU I SUDIJAMA: Izbor sudija Osnovnog suda u Upravni sud nije napredovanje, jer su to sudovi istog stepena, smatra Normativna komisija SS

Za tri mjesta u Upravnom sudu na konkurs Sudskog savjeta javilo se 16 kandidata, dok je za mjesto u Privrednom sudu zainteresovan jedan sudija.

Više

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: U Šavniku legalizacija objekata do tri eura po kvadratu

Vlasnici bespravno izgrađenih objekata u Šavniku kao i oni koji tek namjeravaju da grade naknadu za komunalno opremanje plaćaće od dva do tri eura po kvadratu u zavisnosti od zone.

Više

NACRT ZAKONA O RADU: Predviđeno da ugovor na određeno vrijeme može da se produži sa dvije na tri godine

Agencije za privremeno ustupanje radnika uvode se prvi put u naše zakonodavstvo 2011. Iako je bilo predviđeno da poslodavac, nakon dvije godine, ugovor o radu na određeno, mora transformisati u ugovor na neodređeno i radnika zaposliti za stalno, do toga, u većini slučajeva, nije dolazilo. Postavlja se pitanje da li se to novim Zakonom o radu, čije je usvajanje planirano do kraja godine, može promijeniti.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOJ UPRAVI: Propisano da će se javne rasprave sprovoditi i kada se budu pripremala strateška dokumenta, a ne samo zakoni

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović je u Skupštini saopštila da je značajno što je Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj upravi, između ostalog, propisano da će se javne rasprave sprovoditi i kada se budu pripremala strateška dokumenta, a ne samo zakoni.

Više

U TUŽILAŠTVU 199 PREDMETA ZBOG NEPLAĆANJA ALIMENTACIJE

Država pod hitno treba da formira alimentacioni fond kako bi djeci razvedenih roditelja bila obezbijeđena egzistencija, jer je, prema poslednjim podacima, tužilaštvo imalo 199 predmeta zbog neplaćanja alimentacije, navode u NVO sektoru.

Više