Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O PREDSTAVLJANJU POLITIČKIH SUBJEKATA TOKOM IZBORNIH KAMPANJA: U izbornoj kampanji ne mogu učestvovati, niti javno izražavati svoje stavove povodom izbora...

U izbornoj kampanji ne mogu učestvovati, niti javno izražavati svoje stavove povodom izbora, u radnom vremenu, odnosno dok su na dužnosti, javni funkcioneri koje imenuje ili postavlja Vlada Crne Gore i koje bira ili imenuje lokalna samouprava, državni službenici kao i...

Više

ZAKON O POREZU NA DOHODAK FIZIČKIH LICA: Lična primanja se oporezuju bez obzira na visinu

Tokom prošle godine povraćaj više plaćenih doprinosa za obavezno socijalno osiguranje izvršen je za 349 fizičkih lica, saopštenoje Pobjedi iz Poreske uprave. Ta lica su u 2017. godini ostvarila godišnju bruto zaradu veću od 52.308, odnosno 4.359 eura mjesečno.

Više

ZAKON O FINANSIRANJU POLITIČKIH SUBJEKATA I IZBORNIH KAMPANJA: Ne izmiruju sve lokalne samouprave obaveze prema političkim subjektima po osnovu ovog Zakona

Agencija vrši kontrolu finansiranja političkih subjekata u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 52/2014, 76/2015 - odluka US, 83/2016 i 92/2017). U skladu sa odredbama tog zakona, Ministarstvo finansija i organi lokalne uprave na mjesečnom nivou prenose političkim subjektima sredstva opredijeljena za finansiranje njihovog redovnog rada.

Više

ZAKON O AKCIZAMA: Prihodi od akciza na duvanske proizvode manji za 5 miliona eura u odnosu na plan

Prihodi od akciza na duvanske proizvode manji su za oko pet miliona eura u odnosu na plan za ovo godinu, zbog i dalje jakog crnog tržišta cigareta.

Više

ZAKON O STRANCIMA: Od početka 2017. godine protjerano 299 a deportovano 358 stranaca

Prema podacima koji su dostavljeni „Danu” iz Uprave policije, u tom periodu granični policajci nisu dozvolili ulazak u Crnu Goru 4.057 osoba, prenosi Tanjug. Kako se navodi, kontrole stranaca povećane su poslednjih godina uglavnom zbog sukoba kotorskih klanova, pa je i povećan broj osoba koje su proterane zbog navodnog ugrožavanja bezbednosti u državi.

Više