Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O AMNESTIJI LICA OSUĐENIH ZA KRIVIČNA DJELA PROPISANA ZAKONIMA CRNE GORE I LICA OSUĐENIH STRANOM KRIVIČNOM PRESUDOM KOJA SE IZVRŠAVA U CRNOJ GORI: Predviđeno skraćenje kazne zatvora za 15 ili deset odsto osobama koje su pravosnažno osuđene za pojedina krivična djela

Crnogorski parlament počeo je raspravu o Predlogu zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori, kojim je predviđeno skraćenje kazne zatvora za 15 ili deset odsto osobama koje su pravosnažno osuđene za pojedina krivična djela.

Više

ODLUKA O PRIVREMENIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANjE NEGATIVNIH UTICAJA NOVOG KORONAVIRUSA NA FINANSIJSKI SISTEM: Otplatu kredita moguće odgoditi još 90 dana

Banke mogu odobriti novi moratorijum na otplatu kredita u trajanju do 90 dana korisnicima kredita na čije je finansijsko stanje negativno uticala epidemija novog koronavirusa, odlučila je Centralna banka Crne Gore (CBCG). Za obračun kamate tokom trajanja moratorijuma, kao i dalji tok otplate kredita, kako su ukazali, banke ne smiju ugovarati nominalnu kamatnu stopu koja je veća od one iz ugovora o kreditu na koji se moratorijum primjenjuje.

Više

IZVRŠITELJI I SUDOVI BLOKIRALI 775 MILIONA EURA

Komisija za tržište kapitala evidentirala je tokom prošle godine netržišne transakcije vrijedne 803 miliona eura.

Više

CRNOJ GORI ODOBREN KREDIT OD 250 MILIONA EURA

Ministarstvo finansija okončalo je postupak objezbjedjivanja pozajmice od 250 miliona eura uz garanciju Svjetske banke vrijedne 80 miliona, to je saopštio generalni direktor Direktorata za trezor Dragan Darmanović.

Više