Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DRŽAVNIM I DRUGIM PRAZNICIMA: Neradni dani povodom Dana nezavisnosti četvrtak 21. maj i petak 22. maj 2020. godine

Povodom predstojećeg državnog praznika Dana nezavisnosti Crne Gore, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost:

Više

ZAKON O SVETKOVANjU VJERSKIH PRAZNIKA: Povodom Ramazanskog bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti, neradni dani su 24, 25. i 26.maj 2020. godine

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti, neradni dani su nedjelja 24. maj, ponedjeljak 25. maj i utorak 26. maj.

Više

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: Data saglasnost na ukidanje zabrane avio saobraćaja za sopstvene potrebe

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je dalo saglasnost na izmjenu naredbe o obustavi javnog prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju i zabrani ulaska stranaca u Crnu Goru tako što se iz naredbe izuzima nekomercijalni avio saobraćaj (prevoz putnika za sopstvene potrebe), koji se obavlja uz primjenu privremenih mjera, i to:

Više

CENTRALNA BANKA CG: Likvidna sredstva banaka 955,8 miliona eura

Prosječna likvidna sredstva banaka u martu su iznosila 955,8 miliona eura, što je 2,5 odsto manje nego u februaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više

PORESKA UPRAVA: Naplata PDV-a veća za dva miliona eura

Poreska uprava je u aprilu, u jeku korone virusa, naplatila 69,02 miliona eura, što je 25 miliona manje nego u istom mjesecu prošle godine. Podbacila je naplata poreza i doprinosa, ali je zato od PDV ubrano dva miliona eura više, a milion od poreza na dobit pravnih lica. To su ukazali iz Poreske uprave.

Više

INVESTICIONO-RAZVOJNI FOND: Odobreno 45,1 milion eura kredita

Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević najavio je nove kreditne linije za saniranje ekonomskih posljedica korona virusa.

Više