Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU: Presuda protiv Crne Gore

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu ("Evropski sud") donio je presudu u predmetu Bigović protiv Crne Gore (br.48343/16) kojom je u dijelu proglasio predstavku očigledno neosnovanom u smislu člana 35 stav 3 (a) i stav 4 Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda ("Konvencija"), dok je u dijelu utvrdio povredu člana 3 Konvencije i člana 5 stav 1 i stav 3 Konvencije.

Više

ZAKON O AKADEMSKOM INTEGRITETU: Kršenjem načela akademskog integriteta smatraju se prepisivanje, korišćenje nedozvoljenih sredstava i literature na ispitima i drugim oblicima provjere znanja, polaganje ispita i drugih provjera znanja za drugog, kao i drugi načini varanja studenata na ispitima i drugim oblicima provjere znanja

Novi Zakon o akademskom integritetu ne bavi se samo pitanjem plagijarizma, već i drugim oblicima narušavanja akademskog integriteta, koji uključuje čak i studentske prevare. Na taj način država je odlučna da stane na put prepisivanju i korišćenju nedozvoljenih sredstava i literature prilikom polaganja ispita, zatim polaganju ispita i drugih provjera znanja za drugog, ali i onom, čemu crnogorski studenti često pribjegavaju, a to je kupovini seminarskih i diplomskih radova.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Bolovanje do 30 dana izdavaće izabrani lekar

Izabrani doktori ponovo bi trebalo kao nekada da izdaju bolovanja do 30 dana građanima jer najbolje poznaju zdravstveno stanje pacijenata.

Više

MOGUĆE POSKUPLJENJE REGISTRACIJE VOZILA

Registracija vozila u Crnoj Gori mogla bi uskoro da poskupi i više od 30 eura ako osiguravajuće kuće istraju u namjeri da tehničkim centrima od prvog aprila smanje proviziju i ostala davanja za polise autoodgovornosti na 20 odsto.

Više

UNAPRIJEĐEN SERVIS ZA UČEŠĆE GRAĐANA U JAVNIM RASPRAVAMA

Unaprijeđeni sistem eParticipacije - elektronski servis za javne rasprave na strateška dokumenta i zakone koje donosi Vlada Crne Gore, na Portalu e-uprave (http://www.euprava.me/eparticipacije), u funkciji je od 18. marta 2019. godine.

Više