Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VRHOVNI SUD DA ZAUZME STAV O ZAKONITOSTI NAPLATE NAKNADE ZA OBRADU KREDITA

Udruženje banaka Crne Gore (UBCG) uputilo je inicijativu predsjednici Vrhovnog suda da ta institucija donese pravni stav u vezi sa pravom banaka da naplaćuju klijentima naknadu za obradu kredita.

Više

INVESTICIONO RAZVOJNI FOND: Odobreno oko 100 miliona eura kredita

Za šest mjeseci ove godine Investiciono razvojni fond odobrio je 102,1 miliona eura kredita, što je 25 odsto više od realizacije za isti period prošle godine, kada je odobreno 74,1 miliona eura dugoročnih i 28 miliona kratkoročnih kredita.

Više

PORESKA UPRAVA: Više nepravilnosti od početka ljetnje sezone

Poreska inspekcija od početka maja izvršila je 1.216 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika u dijelu opšte poreske registracije, evidentiranja prometa preko poreskih registar kasa, uplate dnevnih pazara i prijavljivanja radnika, a nepravilnosti su utvrđene kod 163 poreska obveznika.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Najčešći falsifikati od 20 i 50 eura

Centralna banka Crne Gore (CBCG) je u prvih pola godine obradila ukupno 169 falsifikovanih novčanica, saopštila je vrhovna monetarna institucija.

Više

POGLAVLJA 23 I 24: za dinamiku pregovora najvažniji napredak u oblasti vladavine prava

Prioritet crnogorske administracije ostaje ispunjavanje obaveza iz poglavlja 23 - Pravosuđe i temeljna prava i 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost, kako bi se održala dobra dinamika procesa pregovaranja i doprinijelo daljem razvoju svih segmenata crnogorskog društva...

Više