Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

INVESTICIONO RAZVOJNI FOND: Odobreno oko 100 miliona eura kredita

20.07.2018.


Za šest mjeseci ove godine Investiciono razvojni fond odobrio je 102,1 miliona eura kredita, što je 25 odsto više od realizacije za isti period prošle godine, kada je odobreno 74,1 miliona eura dugoročnih i 28 miliona kratkoročnih kredita.

Kako je saopšteno iz IRF za šest mjeseci ove godine čak 40 odsto ukupnog broja kreditnih plasmana u iznosu od 8,4 miliona eura, namijenjeno je kreditnim linijama za podršku preduzetništva.

"U fokusu su i prioritetni sektori razvoja crnogorske privrede - turizam i ugostiteljstvo, poljoprivredna proizvodnja i generalno proizvodnja, pa je u tim sektorima i plasiran najveći broj kredita u prvoj polovini ove godine", saopšteno je iz IRF-a.

Pored značajne podrške sektoru turizma i ugostiteljstva za prvih šest mjeseci 2018. godine, IRF je u velikoj mjeri podržao i projekte iz sektora proizvodne djelatnosti i to u iznosu od 18,7 miliona eura što je preko 100% više u odnosu na isti period prošle godine.

"IRF je u mjesecu aprilu 2018. godine aplicirao za pristup Garantnom fondu COSME programa i u toku su pregovori sa predstavnicima Evropskog investicionog fonda (EIF). Naime, COSME program je inicijativa EIF-a za razvoj konkurentnosti SME sektora u EU i zemljama kandidatima", saopšteno je iz IRF-a.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 19.07.2018.


Naslov: Redakcija